Enni vagy nem enni?

   Március elején újfent megfáztam, emiatt úgy döntöttem pihenek, gyógyulok. Az ágyban fekve behívtam Norinát az őrangyalom, hogy legyen velem. Elbeszélgettünk egy-két témáról. Leginkább azokat a területeket akartam helyre tenni magamban a segítségével, amik problémásak.

  Kaja téma; avagy a táplálkozás kérdése;kaja.jpg

 Túl komolyan veszed ezt! Az emberek millió adalékanyagot és mérget visznek be a szervezetükbe napi szinten, mégis élnek, mégsem betegek. Nem mondom, hogy ne figyelj arra, hogy mit eszel, mert igenis fontos, és hatással van rád, a tudatosságodra, az életedre. De ha ezt ilyen mértékben kihegyezed, és minden egyes egészségtelen fogás után lelkiismereti köröket futsz magadban, elitéled, rosszallod magad, amiért megetted az adott dolgot, sokkal többet ártassz vele, mint magával a bevitt étellel. Ez is egy spirál, egy végtelen ördögi kör, ami egyre lentebb és lentebb visz, és amit saját magadnak generálsz. Meg kell találnod ebben is a középutat. Nem az a lényeg, hogy tökéletes légy, és tökéletesen csináld, senki sem várja el ezt tőled. Magadtól ilyesmit várni meg egyenesen bolondság. Ez is a szenvedés egy formája, amit magadnak okozol, nap, mint nap. Mi nem akarjuk, hogy szenvedj. Azt szeretnénk, hogy jól érezd magad. Ne tedd ezt magaddal.

Mi a jó megoldás?

 Engedd meg magadnak, hogy azt edd, amit csak szeretnél, bizonyos mértékek, és határok közt. Használd a szimbólumot (Reiki), ami segítségével energetizálhatod a bevitt táplálékot, mielőtt elfogyasztod azt. Tedd meg ezt minden elfogyasztott étel és ital előtt, s figyeld meg a változást. Ez nem jelenti azt, hogy innentől mindent lehet. Törekedhetsz arra, hogy jól eszel. De sokkal fontosabb az, hogy közben magaddal mit teszel. Lényeg, hogy jól legyél, s ne kergesd magad teljesíthetetlen elvárásokba, bűntudat játszmákba. Sose érezd magad rosszul azért mert megettél valamit. Ha úgy érzed nem tesz jót, máskor ne fogyaszd. Mielőtt kiválasztod az adott dolgot kérdezd meg magadtól, hogy valóban szükséged van e rá, jót tesz e neked, a szervezetednek szüksége van e rá. Ha nincs, válasz mást. De ha lemaradt a kérdés és már túl vagy rajta, ne agyalj azon, ami történt.

A táplálkozásnál fontosabb az, hogy a felhalmozódott energiáid napi szinten levezesd, mert ezek betegítenek meg, ezek miatt van folyamatosan egészségügyi panaszod. Fontos lenne minden nap levegőre menned, sétálnod egy nagyot, természetben lenned. Ahhoz, hogy jól légy muszáj levezetned a napi stresszt is, ehhez egy kicsit intenzívebb mozgás kell, legyen az jóga, tánc, edzőterem, futás, biciklizés, akármi. De valami kell, hogy le tudd magadról, hogy fel tudd szabadítani a körülötted megrekedt energiákat, minden negatív hatást lemoss magadról. Ebben segíthet még a reiki, meditáció, légzőgyakorlat. Csináld!

2023.03.07