Koronavírus más szemmel

      Mindannyian jól ismerjük már, annyit olvastunk, hallottunk, posztoltak róla a napokban, hogy az megszámolhatatlan. Mindenki fél, attól, hogy elkapja, hogy megfertőződik, vagy ő fertőz tovább másokat, hogy kijárási tilalom lesz, hogy nem lesz mit enni, inni, nem lesz munkánk, eljön az apokalipszis. Még ha úgy is érzed, hogy te bizony nem félsz, tudat alatt még akkor is ezerrel dolgozik benned a félelem. A sok-sok információ áraszt el minket nap, mint nap a témában; a vírusról, a fertőzés terjedéséről, a halálozási rátáról.

     Szóval mindenki fél, és a félelem nem jó. A félelem megbénít, a félelem leblokkol. A félelem olyan folyamatokat indít el a testedben, amik legyengítenek. Lássuk be, ez egy kőkemény stresszes állapothoz vezet. Összehúzódik minden izmod, minden idegszálad pattanásig feszül, mérges vagy már mindenkire. A kétségbeesésed, csak egyre több negatív dolgot szűl; dühöt, haragot. Rettegsz, reszketsz, kivagy tőle. És ez nem jó, semmi jóhoz nem vezet, mert megbetegít, kinyírja az immunrendszered, és a végeredmény az lesz, hogy kiszolgáltatottá válsz magának a félve félt koronavírusnak. mit_tegyek_jpg.png

    Akkor mégis mit tehetünk? Hogy ne féljünk?

     Nálam jóval okosabb emberek azt mondták, hogy szálljunk szembe a félelemmel. Vegyük végig mitől is félünk?! Mi a legrosszabb forgatókönyv, ami történhet?! És azt, hogy, akkor mi van?! Mi van, ha elkapom? Mi van, ha elkapja valamelyik szerettem? Mi van, ha nem mehetek ki a lakásból? Mi van, ha elvesztem a munkám? Mi van, ha meghalok? Mi van, ha meghal valaki, aki fontos?

     Ez mind kemény kérdés, komoly félelmek, de csak úgy tudod semlegesíteni őket, ha felkészülsz agyban, magadban ezekre. Próbálj B-terveket kigondolni. És természetesen tegyél meg mindent óvintézkedést, amit tudsz. Figyelj oda az előírásoknak, spájzolj be, ha tudsz! Fertőtleníts, moss kezet, és tényleg maradj otthon, ha teheted. Ha menned kell, dolgozni, vagy boltba, patikába, másoknak segíteni, húzz kesztyűt, csinálj egy maszkot, ha más nem sálból Mosd a kezed, tarts távolságot, ne érintkezz. 12pont_jpg.png

      Mi van, akkor, ha szembe kell nézni a halállal? Ez bizony kőkemény. De nem maga a halál csinál ki embereket. Maga a halál nem fáj, nem szomorú, nem rossz. Én hiszem, hogy a halállal hazatérünk fentre, és ott a végtelen békében, boldogságban, nyugalomban tervezzük majd az újabb Földi életünket. Ami gyilkos a halálban, az a veszteség, amit megélünk szeretteink elvesztésekor. 
     Amit meg kell érteni, hogy ezen nem tudunk változtatni, ezt el kell fogadni. Hisz nem rajtunk múlik, ha menni kell, hát menni kell. Nekem is, neked is, és mindenkinek. Senki sem tudja, hogy ma, holnap vagy 50 év múlva. Egyszer mindenképpen elmegyünk, úgy,  ahogy egyszer világra jöttünk is. Porból lettünk, porrá leszünk. Ez az élet természetes rendje. Annyival tudunk ezen segíteni, hogy elfogadjuk, akár a sajátunk, akár mások haláláról legyen szó.

     Tudom nagyon könnyű, így okoskodni, de most, ha őszinte vagy magaddal tudsz jobbat? Tud jobbat bárki is? Hidd el, aki eltávozik nem akarja, hogy te is belehalj, abba, hogy ő elmegy. Azt akarja, hogy élj! Hát próbáld meg és próbálj hálás lenni azért, hogy élsz. A másik távozását fogd fel úgy, hogy ez a Földi útja véget ért. A lelke a mennybe távozott, onnan néz le ránk. Nem semmisült meg, nem szenved, újra le fog születni! És talán egyszer még találkoztok, ha nem ebben, akkor egy másik életetekben.

    Jöjjön, aminek jönnie kell! Minden úgy legyen, ahogy nekünk a legjobb!
Ha el kell kapnom, úgyis elkapom, igyekszem majd tőlem telhető módon, mindent beleadni, hogy kijöjjek belőle, és meggyógyuljak. Tégy így te is! De persze minden tőlem telhetőt megteszek, azért, hogy megelőzzem, egészséges maradjak, és ne adjam tovább.

    Ha mégis mennem kell, - értsd úgy, hogy ha meg kell halnom, - akkor megyek. Hálás vagyok mindenért, rengeteg sokat kaptam ebben az életemben! Csak megköszönni tudok mindent! És örülök, hogy ismerhettelek titeket!

     Tehát nézz szembe ezekkel az eshetőségekkel. Ne őrülj bele, nem az a cél. A lényeg, hogy ne állj ellen teljesen és ne rettegj tőle. Közvetlen miután szembe néztél az összes félelmeddel, - nem mondom, hogy ez könnyű és vidám menet, mert én is sírva tettem meg - van egy jó technika. Képzelj el egy sötét szakadékot magad előtt, fuss neki és vesd bele magad, ugorj! Olyan, minden mindegy alapon ugorj bele a tátongó sötétségbe. Zuhanni fogsz, de a végén önmagadba, egy nyugodt, csendes állapotba érkezel. Ez elég felszabadító tud lenni. ugras_1.jpg

    Ha ez megvan, végig zongoráztad, belementél, szembe néztél mindennel, mit tehetünk még? Mégis mivel lehet védekezni? Hogy éljük túl?

    Ne félj! Ám csinálj minden ellenkezőjét. Légy hálás! Adj hálát, hogy lélegzel, hogy egyben, vagy. Mindenért adj hálát a világon, amiért hálás lehetsz. Ne a negatívat, a siralmat, a szenvedést és a fájdalmat keresd. Ezekkel kinyírod magad és még a környezetedet is. Ez nem vicc, tényleg így van! Lásd meg mindenben a jót!

    Azt tudni kell, hogy a félelem az egyik legalacsonyabb rezgésű energia, magyarul lehúz a mélybe, de nagyon durván. A düh, és a harag, a fájdalom szintén ugyanezt teszi. Szóval mégis mit csinálj??? Hát ezt mind ne!
     A hála, a szeretet, a mosoly, a nevetés, az öröm, a boldogság, a hit, a remény viszont mind-mind nagyon magas rezgésű energia. Igen, energia, ami az égig repít, meggyógyít, hegyeket mozgat meg, felszabadít, szárnyakat ad! Hát mosolyogj, legyél egy kicsit bolond, és még ebben a kellemetlen helyzetben is mosolyogj. Nevess, örülj, próbálj meg annak örülni, aminek csak tudsz. smile.png     Használd ki az időt, amit otthon tölthetsz. Ha nem megy magától megtalálnod az idő eltöltésének pozitívabb módját; nézz vicces filmeket, videókat, komédiákat, stand up-ot, olvass pozitív töltetű könyveket, játssz a gyerekekkel, állatokkal, szeresd őket és a környezetedet nagyon. Öleld meg a családod, a kutyád, macskád, hagyd, hogy feltöltsenek. Öleld meg jó szorosan önmagad! Igen önmagad, veregesd meg a vállad, mindazért, amit elértél, örülj magadnak!
    Ezek segítenek abban, hogy jól legyél, jól érezd magad és ebben a kellemes állapotban benne is maradj!

    Tudd, hogy a világon a leges legnagyobb erő nem máshol, mint benned van. Ott belül, jó mélyen! Ott van benned egy igazi Isteni csoda! Mindenkiben kivétel nélkül! Még abban is ott van, aki a zárt osztályra vitetne, most ezt a cikket olvasva.
    Ez nem vicc, nem kamu, nem csiri-bi, hanem tény, hiszed vagy sem,  valóban ott van benned, egy kis Isteni, csodás teremtő én. Ha egy kicsit csendben maradsz, elhallgattatod az egód szövegelését, a gondolataid áramát, te is meghallhatod ott magadban a csodás kis éned!

    Mondok még jobbat, ott belül mindannyiunkban határtalan szeretet lakik. Valaki csak fénynek hívja ezt a sugárzó energiát. Biztos volt már jó napod, biztos voltál boldog valaha, biztos vagyok benne, hogy ha csak percekre, vagy pillanatokra is, de megtapasztaltad már ezt magadban. Ezt a ragyogást, ezt a jót :) A határtalan boldogság érzetét. 
     Nos a jó hír, hogy ezt bár mikor előhozhatod!

    Bónusz jóság még, hogy az ember öngyógyító képességgel is rendelkezik. Ahogy össze tudunk szedni magunknak mindenféle nyavalyát, akár lelki alapon is, úgy ki is tudjuk magunkat hozni belőle. Próbáld ki!
    Képzeld el, hogy a fejed búbjánál egy aranyszínű fény áramlik a testedbe, és szépen csordogál, folydogál, míg teljesen megtölt fénnyel. Ez az aranyfény teljesen beragyog és átjár. Ezalatt a talpadon keresztül minden negatív, minden félelem távozik belőled a föld felé, le a talajba.
    A művelet tehát; a negatív ki a talpon, le a földbe (ehhez jól jön, ha a tappancsod a talajon van, állsz vagy ülsz, de talppal a földön) - míg az aranyfény a fejed tetején beáramlik a testedbe és szépen feltölt mindenféle jóval.   
     Átjárja minden porcikád, minden sejted és szöveted. Boldogsággal, örömmel, erővel, hittel, szeretettel, egészséggel tölt meg!golden_light.jpg

    Hát ez az én recept táram! Igyekszem magam is alkalmazni. Ha már zavar, amiket hallok, beteszek valami zenét, olykor énekelek, sőt, ha rám jön, még táncolok is. Jógázom egyet, ami szintén levezeti a negatív dolgokat. Ha tornázol valamit otthon az is szuper jó. Sokat segít, ha kimész a kertbe, erkélyre, vagy csak kihajolsz az ablakon. A levegő jót tesz. Egyéb időtöltésként én például játszom a macskával, megnézek egy vígjátékot, mantrákat hallgatok, meditálok, olvasok, társasozom, főzök, ablakot mosok, videó csetelek a barátaimmal. Ha teheted, próbáld lekötni magad hasonlókkal.
   
Ha van valami hobbid, amire egyébként nem jut elég időd, vagy szívesen megtanulnál valami újat, most itt a jó lehetőség. 

    Minden nap gyújtok egy mécsest, és elmondok egy imát a szeretteimért, a világért, mindenkiért. Azért, hogy ez a helyzet mihamarabb megoldódjon. Az embereknek legyen elég erejük és kitartásuk, hitük meggyógyulni. Megkérem az égieket, hogy segítsék őket. 
    Ha van kedved ezt te is bátran megteheted, csak pozitívan fogalmazd meg a kérésed kérlek.pray.jpg

Mindenkinek kitartást, sok-sok erőt és nagyon jó egészséget kívánok!

Hajrá Magyarok! Maradjatok otthon! Csak optimistán, pozitívan! Együtt átvészeljük!

 Ui.: Nem szoktam ezt kérni, de most kérném, hogy ha kicsit is tetszett, vagy érdekesnek, hasznosnak találtad ezt az irományt oszd meg, hátha másoknak is tudunk vele segíteni egy picikét!