A hála ereje

   Beszéltem már nektek a mosoly, a nevetés végtelen erejéről, a rezgésszintekről; arról, hogy ha szomorúak, aggodalmasak, dühösek, - egy szóval negatívak - vagyunk az mennyire legyengít és megbetegít minket. Illetve arról, ha vidámak vagyunk, mosolygósak, pozitívak, az milyen hatalmas erővel is bír. Még gyógyítani is képes!
   Ma a háláról szeretnék írni egy kicsit nektek.hala.png

    A hála szintén egy elsöprő erejű hihetetlen pozitív energia.
Voltál már igazán hálás életedben valamiért? Érezted már valaha azt, amikor sikerült valami, hatalmas áldás vagy nagy megkönnyebbülés ért, valami nagyon jó dolog történt, érezted e, hogy szíved megtelik melegséggel, szeretettel, jó érzéssel, csordultig tele, annyira, hogy teljesen meghatódsz, tán még egy-két könnycsepp is kicsordul a szemedből?! Kérlek próbálj meg felidézni magadban egy ilyen pillanatot.

Gondold végig magadban, hogy mi mindenért lehetsz hálás most, ebben a percben.

   A legkézenfekvőbb ilyen dolog talán az, hogy lélegzel. Igen, hálásnak lenni azért, hogy lélegzel, hogy létezel. Könnyen elfelejtünk hálásak lenni érte, pedig az élet maga egy csoda. Ne felejtsd el olykor megköszönni és értékelni azt. Nem azért, mert ezt ott fent elvárnák tőled, csupán azért, hogy érezd a saját élettel teli elevenséged, érezd át azt hogy élsz, hogy te magad vagy a csoda. Hogy vér fut az ereidben, energia járja át minden sejtedet. Érezd, hogy csodálatos vagy! Igen csodálatos vagy! Isten csodálatos teremtménye vagy. Emlékezz, Isten sosem teremt selejtet.

   Ha képes vagy, vagy képes voltál, nem csak átrohanni a szemeddel az előző a sorokon, hanem valóban, átérezni a létezésed örömét, az élettel teliségedet, magad is megtapasztalhattad a hála erejét.

    Én például rendkívül hálás vagyok azért, mert élek, mert egészséges vagyok, van tető a fejem felett, van munkám, van szerető családom, szerető anyukám, hűséges társam, vannak barátaim, kollégáim, van egy csodás kis macskám, van mit ennem, van mit innom, be tudom fizetni a csekkeimet. Van aki szeret, van akiket szeressek, tudok mosolyogni, nevetni, örülni, enni vagy főzni egy finomat, jó mély levegőt venni, táncolni, énekelni….
    Ezek mind mind csodás, remek dolgok. Bár hajlamosak vagyunk természetesnek venni őket, ne tegyük. Jusson eszünkbe, hogy ez mind nem mindenkinek adatik meg. Sőt akad akinek ezek közül csak néhány, vagy egy sem teljesül. Állj meg egy pillanatra, és értékeld a csodákat magad körül. Nem csak most, ezt bármikor megteheted, és kérlek tedd is meg.

   Az emberek leginkább arra fókuszálnak, ami épp nincs, amit szerettek volna, vagy szeretnének elérni, de ez a fajta hozzáállás csak elégedetlenséget szül. Ha folyton az elérendő javakat és célokat hajszolod, vagy épp azután siránkozol amiről lemaradtál, ami elmúlt vagy amit elvettek tőled, sosem lehetsz igazán boldog. Képtelenség boldognak lenned, mert nem értékeled azt, ami van, azt amid van, a jelen pillanatot. Boldog csak most lehetsz! Nem tegnap és nem holnap. Ma, épp most. Itt és most!

  Hogyan is adhatunk hálát? Ha nem bánod megmutatom konkrét példán keresztül is.

Hála Isten és az égiek felé

Köszönöm Istenem, mindent köszönök neked!
Köszönöm, hogy létezem, hogy lehetek, hogy vagyok. Köszönök mindent, amit tőled kaptam.
Minden szép pillanatot! Köszönöm, hogy gondoskodsz rólam, hogy segítesz megkeresni a napi betevőt, hogy vigyázol rám és szeretteimre, hogy segítesz megoldani a rám háruló feladatokat. Köszönöm a nehézségeket is, mert általuk jutottam el oda, ahol most tartok.
Köszönöm szépen drága angyalok a szerető támogatásotokat, és hogy mindig segítetek, amikor szükségem van rá.

 Ha ez neked még túl meredek, hozok egy kézzelfoghatóbb, közelebbi példát is.

Hála Édesanyám felé

  Drága Édesanyám!
Köszönöm szépen, hogy megszültél, hogy felneveltél.
Hogy 9 hónapig saját tested melege adott otthont számomra! Köszönöm, hogy vagy nekem, hogy megtanítottál mindenre, hogy életre és jóra neveltél. Hogy mellettem vagy és mellettem voltál életem minden pillanatában. Hogy óvtál és szerettél, akkor is, amikor más nem volt mellettem. Köszönöm, hogy szeretsz, köszönöm, hogy vagy nekem. Köszönök mindent! Egy élet is kevés ahhoz hogy ennek töredékét is visszafizessem…
Hálás vagyok mindenért, amit tőled kaptam és kapok.

     Valami hasonlóról lenne szó. A hálád tárgya tetszőlegesen variálható. Nem kell túlgondolni a dolgot, lehet ennél rövidebb vagy hosszabb, magasztosabb vagy egyszerűbb. Bármiért és bárkinek hálás lehetsz. Leírhatod egy lapra, elmondhatod magadban vagy fennhangon, azt hogy miért is vagy hálás, miért mondasz köszönetet. Tedd, ahogy csak jól esik.

   Kívánom neked, hogy éld át a hálát, éld át a boldogság eme formáját, érezd ezt a hihetetlen érzést magadban a belsődben, ahogy túlárad benned ez a leírhatatlan hatalmas öröm. Egyfajta szentsége van ennek, egy pillanatra megáll minden, és csak én vagyok, és ez az óriási érzés. Nincsenek gondolatok, nincsenek szavak, eláll még a lélegzet is. Csak vagyok, átjár az érzés, az öröm a boldogság, a meghatottság, a teljesség, a létezés öröme.


   Louis L Hay, egyik kedvenc tanítóm, minden egyes nap számba vette lefekvés előtt, hogy miért lehet hálás, milyen jó dolgok történtek aznap, milyen jó dolgok vannak az életében. Szívből ajánlom ezt a gyakorlatot neked is.

  Jógázás előtt gyakorta adok hálát a mestereknek, Istennek, Jézusnak, az Angyaloknak és Segítőknek. Nem mondom, hogy a szemem szárazon marad közben, de mégis nagyon jó érzés.

   A hála egy nagyon jó dolog, igazi energiabomba, feltölt erővel, megkönnyebbülsz általa. Meglehet, hogy „megríkat”, és kell egy-két zsebkendő, de ezzel a feszültség is szépen távozik belőled. Átjár az életöröm, az élet öröme.

Próbáld ki bátran te magad is ;)

  Egyes tanítók szerint a hála megsokszorozza a teremtés erejét. Pontosabban mondva, úgy teremthetsz magadnak dolgokat, hogy előre hálát adsz, előre hálás vagy értük. Tudom irtó furán hangzik. De azt tudni kell, hogy van az univerzumban egy adok-kapok törvény. Minél többet adsz, annál több minden áramlik feléd. Ha semmit nem adsz, semmit sem kaphatsz. Ha előre hálát adsz valamiért, az hamarabb megérkezik hozzád. Hiszen adtál érte, mégpedig hálát egy igencsak magasztos, magas rezgésű dolgot. Azt mondanám erre, hogy próba szerencse!

kez.png
   Egy biztos, a hála jó dolog. Próbáld ki, gyakorolod, éld át! Értékeld mindazt, amid van.