Juhhéééé megvan a lakás

   Már hónapok óta vártam és vártam, hogy eljöjjön az a nap, amikor végre átvehetem a lakáskulcsokat. Az új lakásom kulcsait. S most mikor eljött, el sem hiszem, hogy megtörténik. Fel sem fogom az egésznek a súlyát és jelentőségét.lakaskulcs.jpg

   Úgy volt, hogy vasárnap délután vesszük át a lakást, de egyszerűen nem bírtam addig várni. Mindenképp szerettem volna már délelőtt elmenni és körülnézni. Így is lett. Szerencsére nagyon jó viszony alakult ki köztünk és a korábbi tulajdonos, illetve az ott lakók között, épp ezért nem okozott különösebb gondot, hogy hamarabb mentünk. Nagyon izgatott voltam. Végre megvan! Végre elértünk idáig hosszú-hosszú keresgélés és várakozás után.

   A lakás 67 m2, egy lift nélküli 4 emeletes paneltömb 2. emeletén található. Igazából 5 fordulónyi lépcsősort kell felfelé menni. Egy lépcső 9 fokos, kivéve a legalsót, mivel az csak 6. Az a jó, hogy még épp tűréshatáron belül van az elemet szintje. Ha még menni kell 1-2 fordulót akkor már elfárad az ember. De ez még épp belefér. Lényegében nem sokkal van magasabban, mint anyánál. Összesen 42 lépcsőfok vezet hozzánk.

   Maga a lakás, hogy az előző tulajdonosát idézzem „Kis retró lakás.” Valóban az, de mindenhol patika tisztaság van, fehér falak, fehér szőnyeg. Látszik, hogy minden nagyon meg volt becsülve. Úgy képzeljétek el, hogy a lakást a legelső tulajdonosától volt szerencsénk megvenni. Körülbelül 40 évig laktak itt előttünk.
  Ennyi idő után nem könnyű megválni az embernek a kis szeretett otthonától. Nekem 6 év után is nehéz volt, hisz benne volt az ember szíve lelke. 

   Egész jó helyen van az ingatlan; közel van a buszmegálló, boltok, van elég parkolóhely és egy fás park is.
   Az emeltre érve szép új bejárati ajtó fogadja az ide látogatókat. Ahogy belépünk balra egy kis kamra, míg jobbra az ablakos konyha található. Tovább menve balra van egy kis folyosó – minek bal oldalán fürdő, wc található maga a folyosó egy kis szobába torkollik. Ha a bejárattól elindulva nem kanyarodunk el semerre egyenesen a nappaliba érünk.
   Így üresen nagyon nagynak tűnik az egész ház. A nappali például sokkal nagyobb, mint ahogy emlékeztem rá. Lesz hely szaladgálni a macskának az biztos. Bár erkély nincs, de van egy ajtó, ami a franciaerkélyként funkcionál. Innen rá lehet látni a közeli kis parkra. A nappali a hallal egy légtérben van. A hal folytatása pedig az egyik szobába vezet, ami lényegében a korább említett kis szoba szomszédja. 

   A hallnál van egy nagy plafonig érő beépített szekrény. Azt hiszem végre nem lesz gond azzal, hogy milyen sok cuccom van, és hova tegyem őket. Épp azt néztük, hogy a mi kis kanapénk igencsak elvesződik a nagy térben majd. Egy biztos, itt lesz majd hely egy nagy macskabútornak is Deninek. 

   A tervek szerint a lakás felújítása Hétfőn indul, előtte azonban mindenképp szerettem volna itt tölteni az első estét. Így estére hálózsákostól, mindenestől átcuccoltunk az új kéróba. Előtte még aláírtuk a birtokbavételi jegyzőkönyvet, a mérőóra állásokkal, elköszöntünk a ház korábbi lakóitól. Majd elterülve a fehér puha szőnyegen tervezgettük a továbbiakat.

   - El se hiszem, hogy itt vagyunk! Most hogy itt vagyunk benne, még most sem fogom fel…. hihetetlen. Ilyen és ehhez hasonló mondatok és gondolatok jöttek mentek az este. 

    Vittünk egy üveg félédes bort plusz hozzá alma levet, hogy megünnepeljük a lakásátadást, és az első estét. Ritka alkalmak egyike, hogy boroznánk, bár szó, ami szó lakást sem vesz minden nap az ember. Csak egy bibi volt borbontó egy szál sem. Bekopogtunk két szomszédhoz is, de nem nyitottak ajtót, mire eszembe jutott, hogy van nálunk csavarhúzó. Bár így a borbontásból kisebb arcpakolás keletkezett. Sosem gondoltam volna, hogy először majd borral fogunk itt felmosni, de valahogy mégis. Ha valaki szereti az édes löttyöket de nem nagy borivó ajánlom neki a fehér bor, almalé, és egy kis víz kombinációt, egész jó. 

   Ágy híján az éjszaka a padlón telt. S bár meleg volt, és a földön aludtam, mégis nagyon jól esett a dolog. Mégiscsak más feeling az újdonsült saját otthonban szenderegni. Itt legalább hűvösebb van, mint az albiban.
    A reggel 3 az 1-ben kávéval indult az új otthonban. Elős kávé, első reggel :)

Még most sem fogtam fel teljesen a tényt;  
                                   Juhhéééééé megvan a lakás! 

2022.07.04